Kesä- ja hirvikokouksen tekemiä päätöksiä

Kesäkokous  pidettiin seuran majalla sunnuntaina 9.8.2020 alkaen kello 17.  Kokouksessa oli mukana 27 seuran jäsentä.  Kokouksessa käsiteltiin mm seuraavat asiat:

• Aarre Pajari esitteli riistakolmiolaskennan tulokset. Kolmion alueelta löytyi kaikkiaan 17 lintua, yksinäisiä lintuja sekä myös poikueita. Tulos on ihan hyvä, ja laskenta oli seuran historiassa 31. kerta. Kolmio on yksi vanhimmista riistakolmioista.
  • Kauriin metsästämisestä päätettiin siten, että vahinkoa tuottavan kauriin voi ampua seuran puheenjohtajan Marko Välikankaan luvalla.
  • Metsästysajat tulevan olemaan asetuksen mukaiset – päätöstä ajoista ei ole vielä tehty. Seuran rauhoitusalueet ovat entiset, ja aluekartta löytyy tästä RAUHOITUSALUEET 2019 (1) .
  • Vieraslupia tullaan myymään jänis- ja vesilintulupa: päivähinta 10 euroa, viikko 50 euroa ja kausilupa 100 euroa.
  • Metsäkanalintulupa 20 euroa päivä.  Vieraan mukana on oltava seuran jäsen, ja vieraan saama lintu menee seuran jäsenen kiintiöstä, joka on  2 metsoa ja 5 teertä. Mikäli riekon pyynti tulee olemaan luvallista, kiintiö on 2 riekkoa jäsentä kohden pyyntikauden aikana. Pyy on edelleen rauhoitettu seuran alueella.
  • Hirvilupien myymisestä seuran jäsenille päätettiin seuraavasti: myydään 2 pyyntilupaa tarjousten perusteella. Lähtöhinta 1300 euroa. Tarjous on tehtävä kirjallisesti seuran puheenjohtajalle 20.8.2020 mennessä. Pyynti tapahtuu ryhmän mukana
  • Seuran jäsenten väliset mestaruusammuntakisat järjestetään Peltojärven ampumaradalla 26.8.2020 alkaen kello 17.00. Neljä parasta ampujaa valitaan RHY:n seurojen väliseen kilpailuun.
  • Seuran jäsenten välinen hirvikävelykilpailu järjestetään Peltojärven ampumaradalla välirauhoituksen aikana. Päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Hirvikokous pidettiin seuran majalla 9.8.2020 alkaen kello 18. Hirvikokouksessa oli mukana 32 jäsentä. Hirvikokouksessa käsiteltiin mm seuraavat asiat:

• Hirvenpyynti aloitetaan ti 1.9.2020. Kokoontuminen seuran majalle kello 7. Ensin pyydetään seuralle tulevat hirvet. Pyynti aloitetaan ryhmäpyyntinä.
  • Pyyntiä jatketaan lauantaina ajopyyntinä, ja sunnuntaista alkaen pyynti jatkuu ryhmäpyyntinä.
  • Pyyntiä jatketaan edellisten vuosien tapaan siten, että pyyntialueet  (6) vaihtuvat päivittäin.  Tässä Pyyntikalenteri ryhmittäin_2020
  • Ryhmien numerointiin tuli arvonnan jälkeen pieniä muutoksia. Tässä uudet hirviryhmät Hirviryhmä_2020_uusi
  • Tästä löytyy  Hirvenpyyntialueet_kartat
  • Uusille jäsenille annetaan hirvijohtajan toimesta seuran hyväksymät hirvenpyynnin metsästyssäännöt kuittausta vastaan. Uudet jäsenet täyttävät myös ilmoittautuminen seuran hirviporukkaan -lomakkeen. Kaikkien hirviporukkaan kuuluvien on hyvä kerrata metästyssäännöt ennen pyynnin aloittamista. Säännöt löytyvät seuran kotisivuilta.
  • Hirviporukan maksun suuruun pidettiin ennallaan; vanhat jäsenet 100 euroa ja uudet jäsenet 140 euroa. Maksu on suoritettava seuran tilille  FI10 8146 9710 1786 24  30.8.2020 mennessä.